Månadsinformation augusti 2023

Mätarbyte, vi har tidigare på Boappa gått ut med information om det mätarbyte som kommer ske. Mellan den 30/8-25/10. Exakt när, kommer du få veta av Göteborg Energi. Du behöver inte göra något, det kommer vara strömlöst en kort stund under själva bytet men i övrigt kommer det inte påverka dig alls. Detta är ett underhåll som Göteborg Energi gör för att kunna ha mätarna uppkopplade.

 

Under våren hade vi öppet hus varannan vecka. Då kunde man få träffa styrelsen för frågor eller lämna synpunkter. Vi hade 19 tillfällen och endast 12 besök. Det var flera tillfällen då det inte kom någon. Styrelsen tar nu beslut om att inte fortsätta med öppet hus. Vill du som medlem träffa oss ur styrelsen går det självklart bra. antingen mejlar du till oss brf.barometern@gmail.com eller ringer till oss så hittar vi en tid som passar. I övrigt så kan ni varje vardag träffa bovärden och han svarar även på mejl och telefon.

 

Nu har vi ny aktör på parkeringsbevakning. Vi har från och med nu Apcoa/europark som ansvarar för parkeringarna. Både era egna och besöksparkeringarna. Om någon har parkerat på er parkering ska ni kontakta europark på telefon 0771-401020. Vi valde att byta då vi får bättre service och bättre ersättning från besöksparkeringen när vi har apcoa/europark. Nummer står vid nya skyltar vid infarterna till parkeringarna. På besöksparkeringarna så är det nu app som gäller. Det går både att parkera med easypark eller apcoa flow.

 

Håll Sverige rent är en landsomfattande förening som nu HSB samarbetar med. Det innebär att vi också tar ett kliv in att göra vår omgivning lite finare. Den 8/10 har vi en tävling med andra HSB föreningar om vem som kan samla ihop mest skräp. Vi ses vid gamla expeditionen, badvädersgatan 9 kl. 11.00 för att under en timma hjälpas åt med att plocka skräp runt våra hus. Därefter avnjuter vi en god fika efteråt. Ha kläder efter väder. Vi står för handskar, påsar och gott humör…och självklar god fika efteråt.

 

Årsmöte kommer vi ha i slutet av november som vanligt men vi vill redan nu flagga för att man kan lämna in motioner på sådan som man vill förändra. Kan vara något man vill att föreningen ska satsa på eller ändra någon regel. Fördel att du skriver en text där du argumenterar för vad det är du vill få till. Viktigt att du avslutar motionen med en ATT-sats. Ex. Att stämman tar beslut om …. Då vet stämman vad det är man ska säga ja eller nej till. Samt att du skriver ditt namn, adress, lägenhetsnummer samt skriver under. Denna lapp kan mejlas eller läggas i vår brevlåda. Senast den 30/9.

 

2023-08-09

Barometern

Styrelsen

Fler intressanta inlägg

Boappa, vår nya app för föreningen

har du upptäckt vår nya app Boappa. i skrivande stund är det 117 medlemmar som använder denna. i denna lägger vi ut information till er medlemmar när något händer. det går också att göra

Läs mer »